Planeta Mercur

Planeta Mercur

Informatii Planeta Mercur

Planeta Mercur este cea mai apropiată planetă de soare, orbitând în doar 88 de zile în jurul acestuia și este, de asemenea, cea mai mică, doar puțin mai mare decât luna Pământului. Temperaturile de zi și de noapte ale lui Mercur sunt dramatic diferite, deoarece sunt atât de asemănătoare soarelui (aproximativ două cincimi din distanța dintre Pământ și soare). Temperaturile din timpul zilei pot atinge 450 de grade Celsius, care este suficient de fierbinte pentru a topi plumbul.

Planeta Mercur are atmosfera formată din oxigen, sodiu, hidrogen, heliu și potasiu și este prea mică pentru a sparge meteorii care intră, astfel încât suprafața sa este plină de cratere, la fel ca a lunii.

Descoperirea gheții și a compușilor organici înghețați la polul nordic al lui Mercur, precum și faptul că eruperea vulcanilor a jucat un rol semnificativ în conturarea suprafeței planetei, se numără printre descoperirile recente.

Curiozitati Planeta Mercur

  1. Un an pe Planeta Mercur are doar 88 de zile.
  2. Mercur are riduri. Pe măsură ce miezul de fier al planetei s-a răcit și s-a contractat, suprafața planetei s-a încrețit.
  3. Doar două nave spațiale au vizitat vreodată Mercur. Datorită apropierii de Soare, Mercur este o planetă dificil de vizitat.
  4. Mercur este numit după mesagerul roman către zei.
  5. Are o atmosferă subțire. Mercurul are cea mai subțire atmosferă decâto orice altă planetă din sistemul solar. Atmosfera planetei este atât de subțire încât oamenii de știință i-au oferit un alt nume: o exosferă.
error: Content is protected !!